TV der bevæger dig

Bruger ekstra på badeværelserne

Politikerne i Varde har besluttet at bruge 50.000 kr. ekstra på alle badeværelserne på et nyt plejehjem i Ansager. Badeværelserne er designet, så de kan gøre beboerne selvhjulpne.

Billede fra brochure fra firmaet, som skal indrettet de nye badeværelser i Ansager.

Da mer-prisen - i alt 1.35 mio. kr. -  kom på bordet, var der brug for en tænkepause. Men de kommende beboere i fremtidens plejehjem i Ansager får nye badeværelser, designet til ældre og handicappede.

Kvalitet for borgerne

- Det er 50.000 kr. ekstra pr. badeværelse i forhold til den traditionelle løsning, men vi kan se, at det et af de steder, hvor vi kan få kvalitet både for borgere og medarbejdere, siger formand for Udvalget for Social og Sundhed Erik Buhl Nielsen (V).

Badeværelserne er designet til at gøre beboerne selvhjulpne på badeværelset. Der er et sæde at sidde på under bruseren, mulighed for at justere højden på toilet og vask og masser at håndtag.

Det kan sikre beboerne privatliv og samtidig højne arbejdsmiljøet i centeret.  

- Lige nu har vi nemt ved at få medarbejdere i hjemmeplejen, men vi skal jo også se nogle år fremad. Mange er i branchen, fordi de kan lide at arbejde med mennesker, men det er også fysisk hårdt arbejde, og her er et af de områder, hvor vi kan gøre noget for arbejdsmiljøet. Kan vi samtidig flytte noget tid fra rutinearbejde til personlig pleje, er det rigtig godt, mener Erik Buhl Nielsen.

FAKTA

Det nye Ansager områdecenter er Fremtidens Plejehjem, støttet af Erhvervs- og Byggestyrelsen, Realdania og KL.  Der bliver bygget 25 tidssvarende plejeboliger og fælles faciliteter, i alt 2500 kvadratmeter.

Regnbuen arkitekter og RUBOW arkitekter har tegnet plejecenteret. Det koster knap 41 mio.  kr.

Byggeriet gik i gang i november og er klar til indflytning i 2013.

Mest sete på tvsyd.dk