TV der bevæger dig

Campingdrab: Betjent er nu anmeldt

Politiklagemyndigheden har i dag modtaget en anmeldelse af den vagthavende betjent, der i forbindelse med campingdrabet i Vejers, undlod at reagere på opkald før drabet.

Onsdag rykkede politiet ud til et drab i Vejers, hvor en 53-årig psykisk syg mand var gået amok med en kniv. Nu er Politiet selv blevet anmeldt. Foto: Ole Møller, TV SYD

Onsdag rykkede politiet ud til et drab i Vejers, hvor en 53-årig psykisk syg mand var gået amok med en kniv. Nu er Politiet selv blevet anmeldt.

1 af 2

Indehaveren af Stjerne Campingplads kontaktede to gange politiet dagen før drabet på en 64-årig mand på en campingplads i Vejers. Den 53-årige drabsigtede viste tegn på at være psykisk syg, og indehaveren vare bekymret for ham.

Det reagerede politiet ikke på, selvom de havde mulighed for at rådføre sig med en psykiatrisk afdeling.

Læs også En forfærdelig sag, og vi er meget berørte af den

Det har nu ført til en anmeldelse fra en mand på Frederiksberg, som er rettet mod den vagthavende betjent, der modtog de to opkald fra campingpladsen, dagen inden drabet. 

- Den/de vagthavende må have undladt at slå drabsmanden op i det centrale strafferegister, og der må derfor foreligge grov og gentagende pligtforsømmelse under så skærpende omstændigheder, at Den Uafhængige Politiklagemyndigehed og Statsadvokaten i Viborg må kunne gennemføre en straffesag mod de pligtforsømmelige polititjenestemænd til domfældelse, skriver han blandt andet i anmeldelsen til Politiklagemyndigheden.

Læs også En psykisk syg mand fra Vejle-området anholdt for blodigt drab

Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker ikke at kommentere på anmeldelsen.