To campingpladser ved Vestkysten skal sælges

Hvis det står til regeringen, så skal campingpladserne i Vejers og Børsmose ved Vestkysten sælges.

De to campingpladser Børsmose Camping og Vejers Strand Camping, som alle ligger ved Vestkysten i TV SYDs sendeområde, skal måske sælges til private aktører.  

Regeringen har nemlig netop sendt et lovforslag i høring, som gør det muligt at udstykke de campingpladser, der ligger på statens arealer. Det drejer sig om 17 campingpladser, som i dag drives af enten kommuner eller private.

quote

Naturstyrelsens kerneopgave er at forvalte natur og friluftsliv på statens arealer til gavn for alle - ikke at eje campingpladser. Det overlader vi hellere til andre, der kan skabe de helt rigtige rammer, som både campister og lokalsamfund kan få gavn af.

Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V)

- Naturstyrelsens kerneopgave er at forvalte natur og friluftsliv på statens arealer til gavn for alle - ikke at eje campingpladser. Det overlader vi hellere til andre, der kan skabe de helt rigtige rammer, som både campister og lokalsamfund kan få gavn af, samtidig med at vi fortsat tager samme hensyn til naturen som i dag, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Nymindegab Camping står også på listen, men campingpladsejer Helle Møller Millelsen, Nymindegab Camping oplyser til TV SYD, at de selv ejer deres campingplads.

- Vi skal ikke sælge vores campingplads, slet, slet ikke, vi ejer den nemlig selv. Det må bero på en misforståelse, vi står på listen. Dog er det rigtigt, vi lejer et brandbælte omkring campingpladsen, siger Helle Møller Nielsen.

quote

Vi skal ikke sælge vores campingplads, slet, slet ikke, vi ejer den nemlig selv. Det må bero på en misforståelse, vi står på listen. Dog er det rigtigt, vi lejer et brandbælte omkring campingpladsen.

Helle Møller Nielsen, indehaver, Nymindegab Camping

Lovforslaget skal sikre, at de statslige arealer, der i dag er bortforpagtet til drift af campingpladser, kan udstykkes. Der er tale om campingpladser fordelt over hele landet, der ligger i tilknytning til statslige skov- og naturområder.

- Vi mener grundlæggende, at staten ikke bør drive forretning i konkurrence med private erhvervsdrivende. Turismen er en helt afgørende kilde til vækst og beskæftigelse og ved at åbne op for et salg af de statsejede campingpladser, vil der være basis for, at der kan investeres mere i pladserne. Samtidig kan overskuddet fra salget anvendes til naturprojekter, siger Carsten Bach, miljøordfører for Liberal Alliance.

Ingen ophævelse af naturbeskyttelse

Regeringen har fokus på, at salget af de statslige campingpladser ikke sker på bekostning af naturen. Udover at ophæve udstykningsforbud, ændres der ikke på de regler, der i øvrigt gælder for arealerne.

Lovforslaget er sendt i offentlig høring med høringsfrist den 20. oktober 2017 og forventes fremsat i Folketinget i løbet af efteråret. Læs mere på Høringsportalen. 

Det forventes, at salget af arealerne vil gå i gang efter årsskiftet og vil løbe over de kommende år. Salget skal ske under hensyn til vilkårene i kontrakterne med de nuværende forpagtere af campingpladserne.

Campingpladser til salg med til statslige skov- og naturområder