Cheftræner: Det største i Varde i mange år

Det var en glad Jørn Bach, der talte med tvsyd.dk efter Vardes afklapsning af Brøndby i aftenens pokalkamp

- Det var ikke så ringe endda, lyder det først forsigtig fra Vardes cheftræner Jørn Bach.

Men ved nærmere eftertanke måtte succes-træneren overgive sig og sige:

- Ej, det er fantastisk!

Ordet fantastisk er nok også det bedst dækkende ord for Vardes præstation i aftenens kamp mod det stjernespækkede mandskab fra Brøndby.

Hele 4-2 stod der på tavlen, da dommeren valgte at fløjte af.

- Og vi havde faktisk chancer til mere, siger Jørn Bach, der kunne se sit hold fra sidelinjen producere masser af chancer på det ene kontraløb efter det andet.

Varde stod stand

Og det var nok den arbejdsomhed, der kom bag på Brøndbyerne:

- Vi gik ydmygt ind til opgaven, men indstillet på at spille vores chancer. Så snart vi fik muligheden for en kontra, fulgte 4-5 mand med op ad banen, og det gav pote, siger Jørn Bach.

Brøndby reagerede på Vardes føring ved at smide høje bolde ind i feltet.

- Men høje bolde er lige præcis det, vi er gode til. Vi stod rigtig kompakt i forsvaret og havde ingen problemer med at heade boldene væk.

Ønsker sig Esbjerg

Det kompakte forsvar resulterede i sølle to mål i Brøndbys favør, og Varde avancerer derfor til ottendedelsfinalen i Pokalturneringen.

Her ønsker Jørn Bach sig især én modstander:

- Esbjerg. Det kunne være godt med sådan et lokalopgør. Enten dem eller FC København. Helst en af de store, det er sjovest.

Jørn Bach ved dog godt, hvad opgaven bliver inden næste runde:

- Jeg skal have spillernes arme ned igen. Vi møder Tjørring på lørdag, og her er tre point faktisk vigtigere end noget andet, slår Jørn Bach fast.

- Selvom det nok bliver svært med den eufori, vi befinder os i lige nu. Det her er nok det største, der er sket i Varde i mange år, slutter en Jørn Bach, der til trods for at være en besindig vestjyde altså alligevel ikke kunne holde følelserne tilbage.