Coronatest: Vestkysten gør klar til at teste turister

Turister og fastboende i sommerferieområderne ved Vestkysten får lettere adgang til coronatest.

Turister og fastboende i og omkring Henne Strand får let adgang til kviktests, når et nyt covid-19 testcenter åbner i byen den 25. juni.

Varde Kommune etablerer centeret i samarbejde med to lokale virksomhed - Esmark Feriehusudlejning og Invi2 - der både stiller lokaler og står for opbygningen af centret gratis til rådighed for kommunen.

- Vores gæster har brug for at blive testet undervejs på ferien, hvis de vil have adgang til mad, kultur og aktiviteter i området. Vi er glade for, at vi pludselig fik en oplagt mulighed for at hjælpe både gæsterne og det øvrige erhvervsliv i området, siger Jens-Jacob Dall Vig fra Esmark Feriehusudlejning i en pressemeddelelse.

I Blåvand arbejder Varde Kommune på at opgradere den nuværende løsning i Medborgerhuset, så byen kan imødekomme det stigende behov for tests i højsæsonen.

Varde Kommune er Danmarks største feriekommune uden for København med 4,5 millioner overnatninger i 2020.

- Vi glæder os til en højsæson, hvor turisterne igen strømmer til vores område og skaber den særlige vestkyststemning, som vores virksomheder lever af. Og i år er let adgang til coronatest en betingelse for god stemningen i turismeerhvervene, siger borgmester Erik Buhl, Venstre.

Covid-19 testcenter i Blåvand og Henne Strand