TV der bevæger dig

Dansk soldat er hårdt såret i Afghanistan

En dansk soldat blev torsdag morgen hårdt såret af en sprængladning i Afghanistan.

En soldat udsendt fra Varde kaserne er blevet hårdt såret i Afghanistan.

En dansk soldat er blevet hårdt såret efter at være blevet ramt af en sprængladning i den uroplagede Helmand-provins i Afghanistan.

Soldaten var på en operation vest for Patrol Base Line, da bomben blev udløst.
Det oplyser Hærens Operative Kommando.

Han fik førstehjælp på stedet og derefter fløjet til felthospitalet i Camp Bastion, hvor han er under behandling.

Den sårede soldat kommer fra Danske Artilleriregiment i Varde, og de pårørende er blevet underrettet.

I alt er otte danske soldater blevet såret i Afghanistan over den seneste måned. Senest blev to soldater sårede den 28. september på patrulje nord for Gereshk, da de blev ramt af en eksplosion. De var begge i stand til selv at kontakte deres nærmeste pårørende.

Den nye regering vil have de danske kamptropper ud af Afghanistan i 2014. Det på trods af, at mange afghanere frygter, hvordan landet vil se ud uden Nato-styrkerne og den magt, Taliban vil stå tilbage med.

Men forsvarsminister Nick Hækkerup (S) står fast på beslutningen.

- Her har vi jo en aftale om, at vi skal ud af Afghanistan 31. december 2014. Og der arbejder vi benhårdt på at nå derhen på en måde, så vi kan få vores mænd og kvinder hjem, så afghanerne kan tage vare på deres eget land, sagde ministeren onsdag til Ritzau.

- Hvis vi bare rejste os op i dag og tog hjem, kunne det slet ikke du. Men vi arbejder systematisk på at sikre træning og så videre, så vores kampsoldater kan komme hjem i 2015, sagde Hækkerup.