TV der bevæger dig

- Danskerne har ikke kæmpet forgæves

Thyra Andersens mand omkom under tjeneste i Afghanistan. Alligevel mener hun ikke, at den pris, familien betaler, har været for høj.

04:37

1 af 2

I går begyndte hjemtrækningen af de danske styrker i Afghanistan. Og overalt i landet gøres der status. I Oksbøl bor familien Andersen, som om nogen har betalt prisen for at Danmark har været i krig. Tonny Kappel Jakobsen, far og ægtemand, blev slået ihjel af en selvmordsbomber. Men selvom det har gjort ondt i familien, mener Thyra Andersen, ikke at hendes mands død har været for høj en pris at betale.

- Jeg synes, ikke at det er forgæves, at de rejser ud og kæmper for Danmark. Jeg synes til gengæld, at danskerne i højere grad skulle rose de danske soldater for det arbejde, de har udført dernede. Fokus ligger tit på, at de har mistet livet forgæves. Det er at latterliggøre dem, fordi deres indsats har netop ikke været forgæves, siger hun.

Se hele historien i TV SYD klokken 19.30, og se eller gense, den prisvindende dokumentar "Børnenes krig" på vores egen kanal klokken 20.00

Mest sete på tvsyd.dk