TV der bevæger dig

Den rådne banan er flyttet

Penge på kistebunden er en god ting, siger jyderne i det såkaldte udkants-Danmark. Så er der nemlig noget at betale med, når kreditforeningen sender en opkrævning.

05:31

Nykredit har sat restancerne efter december 2012 ind på et Danmarks-kort. De hvide skylder meget lidt. De grønne lidt mere. De stærke farver især øst for Lillebælt viser, hvor restancerne er størst.

1 af 2

Det viser sig, at der ikke er hold i påstanden om, at det vestlige Jylland er bolig-markedets "rådne banan". Betegnelsen kommer af, at "udkants-danskerne" har svært ved at få kreditforeninger og banker til at finansiere deres boliger. Udklants-danskerne er arbjedsløse. Deres boliger er ikke pengene værd. De kan ikke betale. Men det passer ikke, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Ingen tab i Jylland

Søren Holm, koncerndirektør i Nykredit, siger til Jyllands-Posten, at han ikke genkender den almindelige debat om Udkants-Danmark, for Nykredit taber ikke penge de steder, hvor man siger, det går skidt.

Der er stort set ingen tab i Jylland. Derimod taber Nykredit penge på Sjælland uden for København og på Lolland-Falster.

Bananen er i virkeligheden flyttet over til Sjælland og de sydlige øer, siger sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter, Curt Liliengreen til Jyllands-Posten.

Største udlåner

- Den rådne banan har udlevet sin tid, siger han. Betegnelsen er svær at slippe af med, tilføjer han, men det ser ud til at den rådne banan er flyttet væk fra Jylland.

Nykredit er den største udlåner i Danmark. TV Syd har tidligere besøgt Ølgod for at tage temperaturen på boliger og kredit-muligheder, og det har vi gjort igen i dag.

Mest sete på tvsyd.dk