TV der bevæger dig

Der er millioner at tjene på at udleje flere sommerhuse

Selskaberne råber på flere udlejnings-sommerhuse til købestærke turister - og det vil gavne nærområdet til sommerhusene.

Der er gang i sommerhusudlejningen i TV SYDs område. Foto: Lucas Mæng, TV SYD

Der er gang i sommerhusudlejningen i TV SYDs område.
På tre år er antallet uge med udlejede sommerhus steget med 13.480 i Sydjylland, og udviklingen ser ud til at fortsætte i 2020.

Faktisk, så ville den økonomiske gevinst stige med over 20 millioner kroner, hvis sommerhuskapaciteten bare steg med 10 procent, viser tal fra Dansk Kyst- og Naturturisme.

Og der er plads til flere sommerhuse, siger udlejningsselskaberne. Samtidig, så vil det smitte af på resten af lokalsamfundet.

Sisse Wildt, som er kommunikationschef ved Dansk Kyst- og Naturturisme.

- Kan vi øge kapaciteten og imødekomme efterspørgslen, vil det blandt andet sikre, at lokale forretninger og restauranter kan udvide deres åbningstider i ydersæsonen og på den måde skabe mere liv og gavne både beskæftigelsen og økonomien i lokalsamfundene. Faktisk vil den økonomiske gevinst være i størrelsesordenen 20,7 millioner kroner, hvis kapaciteten i Region Syddanmark øges med blot 10 procent, siger Sisse Wildt, som er kommunikationschef ved Dansk Kyst- og Naturturisme.

Beregningseksemplet er baseret på nogle udvalgte sommerhuskommuner, hvor der er mange sommerhuse, men hvor andelen af udlejede sommerhuse er særligt lav. Der er således ikke tale om en beregning for det samlede antal sommerhuse, og det er vigtigt at understrege for Dansk Kyst- og Naturturisme. I givet fald vil potentialet ved at øge sommerhusudlejningen med 10 procent nemlig være langt større.

Fakta

  • Det gennemsnitlige feriehushus udlejes 16,4 uger.
  • Der er 4,3 personer i gennemsnit pr. feriehus.
  • Det gennemsnitlige døgnforbrug er 750 kroner.
  • Det gennemsnitlige forbrug pr. udlejet feriehus er 370.000 kroner. 
  • 370.000 kr. x 56 huse = 20,7 millioner kroner.
Mest sete på tvsyd.dk