Der kommer flere livreddere ved Vesterhavet til sommer

TrygFonden og Varde Kommune har indgået et samarbejde, der sender livreddere til Hvidbjerg Strand i otte uger til sommer.

Selvom det på  en mørk og regnfuld februardag kan føles, at der er lang tid til sol, sommer og badeture, så er der godt nyt til sommerens badegæster på en af de mest populære strande ved Vestehavet. 

TrygFonden og Varde Kommune har nemlig indgået et samarbejde om en ny livredderordning på Hvidbjerg Strand ved den jyske vestkyst. Det betyder, at specialuddannede livreddere fra TrygFondens Kystlivredning vil være til stede på stranden i højsæsonen fra d. 20. juni til 13. august 2016.

Som led i aftalen bliver TrygFondens karakteristiske rød- og hvidstribede livreddertårn sat op ved stranden, inden badesæsonen går i gang. Tårnet skal fungere som livreddernes arbejdsplads og vil indeholde alt det livsvigtige udstyr, som livredderne har brug for – herunder rescueboard, hjertestarter og andet førstehjælpsudstyr.

Udover decideret livreddende indsatser vil livredderne også kunne hjælpe med almindelig førstehjælp og viden om forebyggelse af drukneulykker.

Varde Kommune har i forvejen etableret to livreddertårne i samarbejde med TrygFonden. De står ved henholdsvis Vejers og Henne Strand.

- Vi har fået en rigtig god aftale med TrygFonden, der sikrer, at vi har livreddere på Hvidbjerg Strand hver dag i løbet af højsæsonen, og det her samarbejde vil øge badesikkerheden yderligere for vores borgere og mange turister, siger I  formanden for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune , Preben Friis-Hauge (V).

Fakta om livredderne: