TV der bevæger dig

Der kommer flere livreddere ved Vesterhavet til sommer

TrygFonden og Varde Kommune har indgået et samarbejde, der sender livreddere til Hvidbjerg Strand i otte uger til sommer.

Som led i aftalen bliver TrygFondens karakteristiske rød- og hvidstribede livreddertårn sat op ved Hvidbjerg Strand inden badesæsonen går i gang. Foto: Hanne Henrikke

00:19

Varde Kommune er sikker på at livreddere er med til at tiltrække flere turister til området.

1 af 2

Selvom det på  en mørk og regnfuld februardag kan føles, at der er lang tid til sol, sommer og badeture, så er der godt nyt til sommerens badegæster på en af de mest populære strande ved Vestehavet. 

TrygFonden og Varde Kommune har nemlig indgået et samarbejde om en ny livredderordning på Hvidbjerg Strand ved den jyske vestkyst. Det betyder, at specialuddannede livreddere fra TrygFondens Kystlivredning vil være til stede på stranden i højsæsonen fra d. 20. juni til 13. august 2016.

Som led i aftalen bliver TrygFondens karakteristiske rød- og hvidstribede livreddertårn sat op ved stranden, inden badesæsonen går i gang. Tårnet skal fungere som livreddernes arbejdsplads og vil indeholde alt det livsvigtige udstyr, som livredderne har brug for – herunder rescueboard, hjertestarter og andet førstehjælpsudstyr.

Udover decideret livreddende indsatser vil livredderne også kunne hjælpe med almindelig førstehjælp og viden om forebyggelse af drukneulykker.

Varde Kommune har i forvejen etableret to livreddertårne i samarbejde med TrygFonden. De står ved henholdsvis Vejers og Henne Strand.

- Vi har fået en rigtig god aftale med TrygFonden, der sikrer, at vi har livreddere på Hvidbjerg Strand hver dag i løbet af højsæsonen, og det her samarbejde vil øge badesikkerheden yderligere for vores borgere og mange turister, siger I  formanden for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune , Preben Friis-Hauge (V).

Fakta om livredderne:

•Specialuddannede livreddere fra TrygFonden vil være til stede på Hvidbjerg Strand hver dag fra d. 20. juni til 13. august 2016 mellem kl. 11 og 19.
•TrygFonden har i forvejen kystlivreddere tilknyttet 35 strande og havnebade i Danmark, og her havde livredderne i sidste sæson over 60.000 indsatser, hvoraf de 27 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare.
•Hvidbjerg Strand lægger i forvejen sand til Vesterhavets første badebro. Den 60 meter lange konstruktion blev indviet i sommers og ventes at trække endnu flere mennesker til området i højsæsonen.
 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk