Det er trendy for mænd at strikke

Lasse Uno Hollen har netop opsagt sit job som sælger og satser karrieren på strik.

Fuldtidsjobbet som account manager var ikke det rigtige for Lasse Uno Hollen, så 1. oktober smed han den faste indkomst i skraldespanden og har siden haft åbent 44 timer om ugen i sin strikkebutik La Uno Design.

- Jeg elsker at kunne bruge hver dag på noget, der virkelig betyder noget for mig. Det giver så meget mening, lyder det fra 34-årige Lasse Uno Hollen, der har butik i Nordenskov ved Varde.

Lasse Uno Hollen er ikke den eneste mand, der har satset hele butikken på at strikke. Ifølge Vithard Villumsen – strikkeguru i ind- og udland og kendt som dommer i Den Store Strikkedyst – er det blevet trendy for mænd at strikke.

- Det er især hos unge mænd, at vi ser en stigning i antallet af mænd, der strikker. Jeg er i kontakt med flere butikker i København, der mærker den stigende interesse, og på Facebook kommer der flere strikkegrupper for mænd, lyder det fra Vithard Villumsen, der bl.a. holder strikkekurser i USA og Japan.

- I udlandet er det allerede mere udbredt end i Danmark. I USA og Canada er der strikkefestivaler for mænd, det er også kommet til Tyskland, så det er nok bare et spørgsmål om tid før det også kommer her til landet, siger Vithard Villumsen.

Lasse Uno Hollen er ikke i tvivl om, hvad der fik ham til at turde kaste sig ud i drømmen om egen strikkebutik:

- Min deltagelse i Den Store Strikkedyst. Det gik op for mig, at livet handler om at gøre det man allerbedst kan lide, så det går jeg efter, siger Lasse Uno Hollen, der håber, at flere mænd ligesom ham tør stå ved det, hvis det elsker at strikke.

Besøg Lasse Uno Hollen
Programmet Naboer besøger Lasse Uno Hollen fra Den Store Strikkedyst – kom med hjem til Lasse, mød hans mand og kom med i strikkebutikken. Det er direkte tv fra kl. 15 og genudsendelser kl. 19.55 og 22.40