TV der bevæger dig

Dronning Margrethe besøger Oksbøl Kaserne

Næste fredag kommer Dronning Margrethe på besøg på Oksbøl Kaserne, hvor hun deltager i en parade, der skal markere genoprettelsen af Danske Artilleriregiment,

Dronning Margrethe deltager, når Danske Artilleriregiment genopstår på Oksbøl Kaserne fredag den 8. februar. Foto: Tariq Mikkel Khan - Ritzau Scanpix

Danske Artilleriregiment blev nedlagt i 2014, som et resultat af det daværende forsvarsforlig, men er med det seneste forsvarsforforlig nu genskabt under ledelse af oberst Torben Dixen Møller.

Obersten er i gang med at opbygge regimentet og frem mod 2023, vokser regimentet fra de nuværende ca. 500 stillinger til ca. 675 stillinger. Der betyder flere soldater på Oksbøl Kaserne.

Dronningen ankommer fredag formiddag med helikopter og det samme gør Folketingets Forsvarsudvalg.

Hærens chefer deltager ligeledes, og Varde Kommune repræsenteres af viceborgmester Anders Linde og
kommunaldirektør Mogens Pedersen.

Blåvandshuk Skole er med til at festliggøre dagen, og der venter 60 børn fra 4. årgang en stor oplevelse.
Efter paraden samles alle ansatte i Regimentets gymnastiksal, hvor 16 udvalgte soldater fra alle niveauer på skift får lejlighed til at sidde til bords med dronningen.

Dronningen fortsætter til Haderslev

Dronningen forlader Oksbøl Kaserne igen ved middagstid i helikopter og flyver videre til Haderslev Kaserne. Her er hunmed til at markere genoprettelsen af Slesvigske Fodregiment, og dronning Margrethe genudleverer regimentsfanen. Sidste gang fanen blev overrakt til regimentet var i 1992. 

Mere royalt