TV der bevæger dig

Endnu et drøn på Skallingen

Strand-området Skallingen blev efter en stor aktion meldt fri for miner, men en tysk turist fandt alligevel en til.

Sådan kan en gammel mine se ud. Hvis du finder en gammel klump jern på Skallingen, så lad den ligge - og ring til politiet.

Minen blev onsdag aften sprængt af hærens ammunitions-eksperter, hvorefter stranden igen var åben for beboere og turister. Ingen kom noget til, og der blev kun et pænt hul i sandet, oplyser politiet.

Samlede minen op

Minen blev fundet af en tysk turist. Han samlede minen op, men blev af andre strandgæster opfordret til at lægge den fra sig igen.

Hærens ammunitions-eksperter fik et billede af minen tilsendt med en mobil-telefon og rykkede straks ud for at tage sig af sagen. Et par hundrede meter af stranden blev spærret.

72.000 miner

Sidste sommer mente myndighederne ellers, at området kunne erklæres for minefrit efter flere års omfattende gennemsøgning. Men der blev ikke givet en 100 procents garanti for, at den sidste mine var væk.

Minerne stammer fra Anden Verdenskrig. Den tyske besættelsesmagt lagde omkring 72.000 miner på Skallingen.

Sikkert område

Det farlige fund får ikke Kystdirektoratet til at anbefale, at området igen bliver gennemgået for miner, siger Ole Navntoft, der er kommunikationschef i Kystdirektoratet.

- Der bliver ikke tale om, at vi vil anbefale politikere at gribe ind i det her. Overhovedet ikke. Det sted, hvor den her mine blev fundet i går, er i et område, der blev frigivet i 1946. Det er et område, vi vurderer, der er helt sikkert at færdes i, tilføjer Ole Navntoft.

Mest sete på tvsyd.dk