TV der bevæger dig

Erna og Julius ønsker sig en bro

Erna Lønborg og Julius Jakobsen er genboer, men Varde Å skiller dem ad. Nu ønsker de sig en bro over åen. Måske kan de få det ønske opfyldt. Lige nu er der nemlig borgermøder, hvor lokale kan komme med ideer til, hvordan Nationalpark Vadehavet skal udvikle sig.

Erna Lønborg og Julius Jakobsen er genboer, men Varde Å skiller dem ad. De ønsker sig en gang- og cykelbro over åen, så de lettere kan komme ud i naturen.

En gang- og cykelbro over Varde Å - ønsker Erna Lønborg og Julius Jakobsen sig. De er genboer og åen skiller dem ad. Foto: Finn Grahndin TV SYD

35 borgere kom til mødet om Vadehavsplan 2019-2025 på Hotel Arnbjerg i Varde onsdag aften. Foto: Finn Grahndin

Borgermøderne skal bruges til at indsamle ideer til Vadehavsplan 2019-2025. Foto: Finn Grahndin

1 af 4

Erna Lønborg og Hans Julius Jakobsen bor begge i Varde Ådal; men de er - nærmest som i et eventyr -  adskilt af det brusende vand, der løber gennem åen.

Vi vil gerne have en fast forbindelse over Varde Å - mellem Janderup og Alslev - så vi kan komme ud i naturen på en helt anden måde.

Hans Julius Jakobsen, beboer, Varde Ådal

Det vil de ændre på:

- Vi vil gerne have en fast forbindelse over Varde Å - mellem Janderup og Alslev - så vi kan komme ud i naturen på en helt anden måde, fortæller Hans Julius Jakobsen.

Erna Lønborg supplerer:

- Ja, en cykel- og gangbro.

Og det er nu, at man skal lukke øjnene og ønske, hvis man mener, der skal ske noget i Nationalpark Vadehavet.

Eller endnu bedre - man skal tage til et af de borgermøder, som Nationalparken holder i disse uger. Lige nu er man nemlig i gang med at indsamle ideer til, hvordan parken skal udvikle sig frem mod år 2025.

- Hvis vi får en forbindelse der, så får vi mulighed for at komme ud i Nationalparken på en helt anden måde, mener Erna Lønborg.

Borgermøde om Vadehavsplan 2019-2025 på Hotel Arnbjerg i Varde. Foto: Finn Grahndin

Ideen kom frem på borgermødet om Vadehavsplan 2019-25 på Hotel Arnbjerg i Varde. Her lød opfordringen - og udfordringen - til alle: Kom med jeres gode ideer. 

De 35 deltagere indgik i livlige diskussioner om både de store politiske linier og konkrete projekter. 

Nationalpark Vadehavet blev til i 2010. Nu vil bestyrelsen gerne markere sig med større, mere langsigtede projekter.

Den 5. februar holdes der borgermøde på Danhostel i Ribe og den 6. februar på Hotel Klægager i Tønder. Der har været holdt møde på Fanø.

 

Mest sete på tvsyd.dk