TV der bevæger dig

Familie føler at kommune svigter deres psykisk syge datter

En familie i Varde mener, at kommunen trækker sagsbehandlingen i langdrag, og det går ud over deres psykisk syge datter.

02:01

Se hele indslaget om familien Lund her.

Familien Lund føler ikke de får den hjælp som de gerne vil have.

1 af 2

For Marianne og Tonni Lund fra Varde har juletiden ikke kun været hygge og afslapning, for meget af deres tid den går med at kæmpe for deres 11-årige datter, der er psykisk syg.

Ifølge forældrene har datteren fire forskellige diagnoser, og har brug for at komme i den rette behandling. I mere end et halvt år har familien, sammen med en jurist, kæmpet for at få den 11-årige datter i døgnbehandling, men det er endnu ikke sket, selvom det er blevet anbefalet af en overlæge på børnepsykiatrisk afdeling i Viborg.

- Jeg synes det er utilgiveligt, at kommunen har kunnet behandle en borger og vores datter på den måde, som de har gjort, siger Marianne Lund til TV SYD.

Forældrene fortæller til TV SYD, at pigen er så sårbar, så hun siden november har været indlagt tre gange på  afdelingen i Viborg.

Jeg synes det er utilgiveligt, at kommunen har kunnet behandle en borger og vores datter på den måde, som de har gjort

Marianne Lund, Varde

Marianne og Tonni Lund føler, at Varde Kommune både handler for langsomt og forkert i sagen, og at det er frustrerende, at det ikke er lykkedes at finde en permanent løsning sammen med Varde Kommune.

- Der ligger ikke nogen handleplan over, hvad der nu skal ske, nu går vi snart ind i det nye år, og vi har stadigvæk ikke nogen løsning, siger Marianne Lund TV SYD.

Varde Kommune har ikke ønsket at kommentere den konkrete sag, men henviser til deres tavshedspligt i sagen. De har dog bevilliget en pædagog, der hjælper familien 37 timer om ugen samt givet et tilbud om døgnbehandling et andet sted end det, som børnepsykiatrisk afdeling i Viborg anbefaler.

01:51

Interview med Kristian Bennedsen, næstformand i SIND

Luk video

 

Mest sete på tvsyd.dk