Fartglade bilister gør beboere bekymrede

Seks ud af 10 personer som bor ved en landevej er bekymrede på grund af bilernes høje fart. Det viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.  Nu vil Varde kommune sammen med politiet gøre noget ved problemet.

Bilisterne skal mindes om at de skal overholde fartgrænsen, så landevejene bliver mere sikre.

Der bliver ofte trådt for hårdt på speederen på landevejene. Mange bilister overholder ikke hastighedsgrænsen på 80 km/t og det er en stor del af forklaringen på, at næsten to ud af tre trafikdrab sker på netop landevejene.

Flere end 725.000 mennesker bor i landdistrikter og lever deres liv ved landevejene. Nu viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik at seks ud af ti personer der bor i nærheden af en landevej er bekymrede over bilisternes høje fart på deres vej. Det vil Varde kommune nu være med til at ændre på.

- For os er det vigtigt, at vores borgere føler sig trygge, når de går, cykler eller kører på vejene i kommunen. Derfor skal vi gøre noget ved det, når mange borgere siger, at de er bekymrede over bilisternes høje fart. Selv en lille hastighedsoverskridelse kan få fatale konsekvenser og sammen med politiet vil vi nu sætte fokus på problemet og minde bilisterne om, hvorfor de skal overholde fartgrænsen, siger Preben Olesen fra Varde kommune.

Varde minder bilisterne om fartgrænserne som et led i en landsdækkende kampagne.