Fire Fakta-butikker på stribe har haft indbrud i nat

På under to timer blev fire vestjyske Fakta-butikker natten til fredag udsat for indbrud. Indbrudstyvene begyndte i Skjern og fortsatte til Nørre Nebel, Varde og Holsted.

Mandskab og hunde fra fire politikredse har i nat deltaget i jagten på flere tyve, der stod bag de fire indbrud.

Det første indbrud fandt sted mod Fakta i Skjern, der ligger i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Her fik politiet anmeldelsen om indbrud klokken 01.52. 

Næste indbrud gik ud over Fakta i Nørre Nebel, hvor alarmen gik klokken 02.17. Her blev butikkens indgangsdør brudt op, og tyvene samlede hurtigt nogle varer sammen og fortsatte indbrudsturneen til Fakta på Nordre Boulevard i Varde, hvor de brød ind og brækkede forretningens paysafe-boks op. Det er en boks, som i en række Fakta-butikker håndterer kundernes betaling og byttepenge for at beskytte mod røverier. 

I Varde blev tyveri-alarmen aktiveret klokken 02.35, og 28 minutter senere gentog seancen fra Varde sig i Fakta-butikken i Holsted, hvor paysafe-boksen også blev brudt op.

- Vi er stærkt interesserede i at høre fra borgere, der har set noget i de berørte byer og på landevejene i nat, siger vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Indbrudsrækken i Fakta-butikkerne stoppede i Holsted - men Sydøstjyllands Politi var alarmeret og øgede patruljeringen i de byer, der huser Fakta-butikker i den vestlige del af politikredsen, oplyser vagtchef Henrik Dam til TV SYD.

Hvor stort et udbytte nattens tyvetogt har givet, har politiet endnu ikke noget bud på.

Mindre end fem minutter

- Vi er overbevist om, at det er de samme tyve, der har været på spil i alle fire Fakta-butikker. Det kan godt lade sig gøre med kørsel i høj fart, og de har ikke været i butikkerne i fem minutter, siger vagtchef Erik Lindholdt med hentydning til Faktas kendte slogan om, at "Det tager kun fem minutter, men vi vil så gerne have, du bliver lidt længere".

Politiet skal senere fredag i gang med at indsamle materiale fra de ramte forretningers video-overvågning for at kunne komme nærmere, hvor mange personer, der deltog i tyvetogtet, og hvilke biler, der er anvendt.