Flere forældre vælger privat læsehjælp til deres børn

Den private virksomhed Læsevejen i Varde oplever stigende interesse fra forældre, som efterspørger læsehjælp til deres børn uden for skoletiden.

Hvordan er det lige et F lyder? Og hvad er forskellen på et A og et Å?

Det med bogstaver kan godt være en udfordring - og specielt for de mindste, som lige er begyndt på læsetræningen. Og netop i dag, hvor regeringen satte et eftersyn af skolernes inklusion igang, kan Læsevejen i Varde fortælle om en stigende interesse.

- Vi oplever, at flere børn end tidligere kommer her til Læsevejen for at få ekstra skolehjælp, siger Betina Olsen, medejer af Læsehesten.

Et af børnene er Frederik Bundgaard på ti år, som nu får hjælp til at læse hos Læsehesten.

- Skolen gør, hvad de kan inden for de rammer, de har. Men for Frederik har det ikke været nok - han føler sig isoleret og trives ikke i sin klasse i folkeskolen, og derfor lærer han heller ikke noget, forklarer Heidi Bundgaard, der er mor til Frederik.  

Frederik lærte at læse på bare én uge. Hør Frederiks mor forklare her.

- Vi møder børn og forældre, som er meget frustrerede, og som vælger at sige: Nu prøver vi at gøre noget selv, for vi synes ikke, at børnene lærer noget i skolen, fordi de bliver sat i nogle rammer, som er rigtig hårde for dem at være i, hvor der ikke er meget overskud til selve læringen, fortæller Betina Olsen.