TV der bevæger dig

Flere kystkommuner skal ind i kampen for hindre forurening af hav og strand

Den danske afdeling af Kommunernes Internationale Miljøorganisation med hjemsted i Varde lancerer nu en video, som skal få flere kommuner til at gå ind i samarbejdet om at fjerne forurening fra danske kyster og havområder.

Plastikaffald er en trussel mod både hav og strand. Foto: KIMO

Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO) er et internationalt samarbejde mellem kystkommuner, der arbejder for at skabe rene kyster og fjerne forureningen fra de nordlige havområder, herunder Nordsøen og Østersøen.

På nuværende tidspunkt tæller den danske gren af KIMO 14 danske kommuner, men organisationen vil gerne have flere medlemmer. Derfor har organisationen produceret en ny video, der skal gøre opmærksom på, hvad samarbejdet går ud på.

 

 

Om KIMO

  • KIMO er et internationalt samarbejde mellem lokale myndigheder. Formålet er at skabe rene kyster og fjerne forureningen fra de nordlige havområder, herunder Nordsøen og Østersøen. 
  • KIMO Danmark har 14 medlemskommuner: Aalborg, Esbjerg, Fanø, Frederikshavn, Holstebro, Hjørring, Jammerbugt, Køge, Lemvig, Norddjurs, Ringkøbing-Skjern, Thisted, Tønder og Varde.
  • KIMO Danmarks sekretariat ligger i Varde Kommune. Varde Kommunes formand for Udvalget for Plan og Teknik, Preben Friis-Hauge, er desuden nuværende formand for KIMO Danmark.
  • KIMO tæller i alt 70 medlemskommuner i sit internationale netværk.