Forældre til efterlyste Mads fra Varde holder vejret, når telefonen ringer

Ingen har set Mads Ehmsen siden 23. januar, og hans forældre beder nu desperat om hjælp til at finde deres søn. Begge er bange for, hvad der er sket med ham.

Hver gang telefonen ringer hos Preben Ehmsen eller Lotte Andersen, sidder hjertet i halsen på dem. De er forældre til Mads Ehmsen fra Varde, der har været forsvundet siden mandag den 23. januar.

- Vi har det forfærdeligt, og hver gang telefonen ringer, frygter man, at det er dårligt nyt, siger Preben Ehmsen, der er skilt fra Lotte Andersen.

Selv har Preben Ehmsen ikke set sin søn siden 19. januar, hvor han var forbi Mads Ehmsens lejlighed med müslibarer, juice og andet mad, som han er glad for.

- Jeg var der kun kort, men jeg kunne fornemme, at der var noget, der tyngede ham. Han var ikke så snakkesalig, fortæller han om det sidste, han har set til sin søn.

Efter besøget har han ikke kunnet få fat i ham.

Leder overalt

Lotte Andersen så sin søn fire dage senere end eksmanden, nemlig den 23. januar på vej hjem fra arbejde. 

Her så hun Mads Ehmsen tale med nogle i en bil. Personerne i bilen er afhørt af politiet og uden for mistanke.

- Han lignede én, der havde været nede og træne, men jeg snakkede ikke med ham dér, siger Lotte Andersen, der plejer at tale med ham hver uge eller hver 14. dag.

Klokken 23.30 samme aften er Mads Ehmsen ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi sidst blevet set ud for Storegade 19 i det centrale Varde.

- Jeg har det helt forfærdeligt. Det bliver sværere og sværere at holde modet oppe i forhold til, at han bliver fundet i god behold, siger hun.

- Jeg går mange ture og kigger efter ham, men jeg ved snart ikke, hvor jeg skal lede mere.

Den 27. januar efterlyser politiet Mads Ehmsen med en besked om, at hans familie savner ham. 

Politiet er ifølge familien nu begyndt at lede efter deres søn i åen, ligesom hundepatruljer har eftersøgt området.

- Jeg har været ude og kigge efter ham i alle afkroge, hjørner og baggårde, men jeg kan ikke få mig selv til at gå ned til åen og kigge. Det skal jeg bare ikke, siger Preben Ehmsen.

I går, mandag, tog Preben Ehmsen på arbejde, men måtte hurtigt vende om igen.

- Vores kontaktperson hos politiet ringede og sagde, at de havde fundet én, og så stod alt bare stille. Jeg hørte ikke, at der var tale om en kvinde, så mit hjerte røg helt op i halsen.

Der bliver eftersøgt i Varde.
Der bliver eftersøgt i Varde.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard

Opfordring til folk

Preben Ehmsen fortæller, at Mads Ehmsen på et tidspunkt har siddet i fængsel, og han efterfølgende har skyldt penge.

- Det første, jeg tænkte var, at han var blevet tilbageholdt af dem, han skyldte penge, siger han. 

Tirsdag har politiet været til stede på Torvet i Varde med en mobil politistation, men der er stadig ikke noget nyt om Mads Ehmsens forsvinden.

Forældrene håber, at folk vil hjælpe med at kigge efter deres søn, og derudover har de en klar opfordring:

- Jeg håber, at folk vil være søde at lade være med at skrive den forbistrede sludder om Mads, som nogen gør. Det er folk, der ikke kender ham, siger Preben Ehmsen.

- Hvis nogen ved noget, så kom frem med det og hold den gode tone. Jeg forstår ikke, at folk kan være så umenneskelige og komme med ondsindede kommentar, stemmer Lotte Andersen i.

Siden opkaldet mandag frygter Preben Ehmsen stadig, hvad de kan få at vide.

- For hver dag telefonen ikke ringer, er der jo håb. Det er man nødt til at have, siger han.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer til, at man kigger efter Mads Ehmsen i have og skure og på nærliggende grønne områder, og at man kontakter politiet på 1-1-4, hvis man ved noget.