Forbud til 20-årig - hold dig væk fra nattelivet i et halvt år

20-årig mand fra Varde har som den første fået en dom med forbud mod at færdes i nattelivet efter en voldssag.

En 20-årig mand fra Varde blev den første i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, der blev idømt et nattelivsforbud, da han i går ved retten i Esbjerg fik en dom på fem måneders ubetinget fængsel og et nattelivsforbud i seks måneder for vold i nattelivet.

Den 20-årige mand blev dømt for at have slået en anden person i hovedet med en flaske den 17. juli om natten på Storegade i Varde. 

Den dømte har tidligere fået en betinget dom efter at have skubbet en dørmand på et af Vardes diskoteker. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Gælder hele landet

Et nattelivsforbud er et forbud mod at færdes og opholde sig på serveringssteder, hvor der bliver solgt stærke drikke til nydelse på eller ved salgsstedet, og hvor der er offentlig adgang.

Er man idømt et forbud, må man heller ikke befinde sig i de nattelivszoner, politiet udpeger. Forbuddet er landsdækkende og kan gælde i op til to år.

Straffen for at overtræde et nattelivsforbud er en bøde på 10.000 kroner første gang. Ved gentagelse vil straffen som udgangspunkt være fængsel i 30 dage.

Den 20-årige modtog dommen.

Nattelivsforbud