Fugleentusiaster savner strandskaden

Søndag holder Blåvand Fuglestation Strandskadens Dag for at sætte fokus på en fugl, hvis bestand er gået dramatisk tilbage siden 1970?erne.

I Begyndelsen af 1970?erne passerede 50.000 strandskader ?Hukket? ved Blåvand. I år er det kun mellem 10.000-12.000 strandskader, der tælles på træk midten af juli til ud på efteråret.

- For os, der tæller fuglene minutiøst på trækket år efter år, virker det bekymrende, at antallet af strandskader er faldet så meget, som tilfældet er, siger leder af Blåvand Fuglestation, Bent Jakobsen til TV SYD.

Bent Jakobsen peger på, at massivt fiskeri efter hjertemuslinger i Holland kan være årsag til nedgangen, da hjertemuslinger er livsvigtige for strandskaden. Derfor håber han også, at der i fremtiden kan komme flere strandskader, efter Holland for nylig er stoppet med at fiske efter hjertemuslinger i flere områder.

Der vil være åbent hus på fuglestationen fra klokken 7 til klokken 12, og tre gange i løbet af formiddagen vil der være guidede ekskursioner til stranden.

- Jeg tør godt love nogle hundrede trækkende strandskader i dag, men vi vil næppe få flere tusinder at se som i de gode gamle ?strandskadedage?, siger Bent Jakobsen.

 

Strandskadens Dag