TV der bevæger dig

Gitte vil tjene penge på kaninkød

Står det til Gitte Arnum fra Blåbjerg, så skal mange flere danskere fremover spise kaninkød. Hun har netop startet sin egen produktion af kaninkød til gourmetrestauranter.

Kaninkød er magert og smager lidt af kylling Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Der er stadig ikke ret meget kaninkød i kølediskene hos supermarkederne, men Gitte Arnum håber, at det snart bliver en helt almindelig hverdagsspise i de danske køkkener.

- Vi skal til at spise kaninkød, fordi det er sundt, det smager godt, det er fedtfattigt og højt på protein, så jeg håber, det er det, folk gerne vil have, siger Gitte Arnum til TV SYD

På en gård ved Nr. Nebel er hun gået i gang med at opbygge en produktion af kaninkød, som i første omgang bliver solgt til nogle få kroer i Vestjylland, og i år regner hun med, at der bliver slagtet omkring 1200 kaniner.

Vi skal til at spise kaninkød, fordi det er sundt

Gitte Arnum, Kaninavler, Blåbjerg

Gitte Arnum går op i, at kaninerne har haft et godt liv, inden de slagtes, og derfor bliver de også solgt som velfærdskaniner.

En af de kroer der gerne vil bruge mere kaninkød, er Henne Mølle Å Badehotel. Her glæder forpagter Kasper Rosendahl sig til at få kaninkød på menukortet.

- Kaninkød er lyst i det, og det er meget magert, så kaninkød er nemt til mange gode retter, siger han til TV SYD.

Kaninkød har tidligere været mere almindeligt i Danmark. I 50-erne og 60-erne var der en stor kaninkødsproduktion, men i dag  kommer det meste kaninkød fra Frankrig eller Kina.

Kanier er flittige til at avle, så hver enkelt hunkanin kan ifølge Gitte Arnum producere 60 kg slagtet kød hvert år.