TV der bevæger dig

God brug for vikar-akutbil i Oksbøl

Vikar-akutbilen i Oksbøl har kørt 42 gange i sommerperioden. Det svarer til næsten to ture pr. dag. Akutbilen har bl.a. genoplivet en patient med hjertestop.

Besparelser i forsvaret har betydet, at den militære lægebil i Oksbøl kun kan være til rådighed, når der er øvelser i området. Derfor stod Oksbøl-området uden akut-beredskab i sommertiden, hvor der er mange turister i området.

Formandsbeslutning

Regionsrådets formand, Carl Holst (V) traf en formandsafgørelse, så Falck blev hyret til at stille med en akutbil med en paramediciner i Oksbøl fra 14. juli til 5. august.

Og afløser-akutbilen blev sat ind i løbet af to uger. Bilen fik base på Danhostel i Oksbøl, fordi det gav bedre forhold for paramediceineren end på brandstationen i Oksbøl.

42 udrykninger

Afløser-akutbilen kom på 23 dage i aktion 42 gange.

Bl.a. til en patient med hjertestop, hvor akutbilens personale fik re-etablerede patients puls og vejrtræning på stedet, inden vedkommende blev kørt til Odense Universitetshospital.

I et andet tilfælde blev akutbilen kaldt til et bevistløst barn med lavt blodsukker. Paramedicineren fik barnet stabiliseret, inden ambulancen kom til stedet. Barnet blev efterfølgende kørt til Esbjerg - uden udrykning.

72 dage

Forsvaret meddelte i marts, at militærets akutberedskab ikke er tilrådighed 72 dage i år. Det er en periode i sommerferien - i efterårsferien og i slutnignen af december.

De 72 dage svarer til en femtedel af året. Forsvaret forventer, at der også bliver tale om at deres lægebil ikke vil være bemandet et lignende antal dage næste år.