Granat fundet på Børsmose Strand

En turist spottede sent fredag eftermiddag en granat i sandet på Børsmose Strand. Politiet vogtede granaten indtil Ammunitionsrydningstjenesten ankom.

På en gåtur langs Børsmose Strand spottede en sjællandsk sommerhusgæst fredag eftermiddag en lettere rusten genstand i sandet. Genstanden viste sig at være en granat.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog anmeldelsen klokken 17.17, hvorefter Forsvarets Ammunitionsrydningstjenesten - også kaldt EOD - blev tilkaldt.

- Vi havde en patrulje på stedet, der bevogtede granaten indtil bomberydderene kom, siger Erik Lindholdt, vagtchef Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

EOD var på stedet cirka tre timer efter anmeldelsen og de vurderede, at granaten skal sprænges, da der kan være tale om en skarp granat. Ammunitionsrydderne ville ikke sprænge granaten på stedet, og tog den derfor med sig.

Politiet kan ikke oplyse, hvilken slags granat, der er tale om. Men eftersom der ligger et skydeterræn i nærheden, mente vagtchefen, at der muligvis kan være tale om en øvelsesgranat. 

Klik og se mere på Local Eyes.