Hanne hjælper sine naboer ud af stuerne

Over 210.000 voksne mennesker føler sig ensomme. Flere boligforeninger arbejder nu på, at folk skal føle sig bedre tilpas.

I Hanne Pedersens stue sidder hun med sine to naboer og drikker kaffe. De snakker om løst og fast, ligesom de plejer.

quote

Hvis ikke vi kommer ud, så visner vi op.

Hans Ulrich Hansen, Varde

De to naboer, Karen Marie Olesen og Hans Ulrich Hansen, har begge det til fælles, at de gerne vil mere ud af deres stuer. Ud for at være sociale og sammen med andre.

- Hvis ikke vi kommer ud, så visner vi op, siger Hans Ulrich Hansen til TV SYD.

Det lokale bibliotek og Boulevardbebyggelserne, som blandt andet består af naboernes boligforening, Arbejdernes Andelsboligforening, har siden sidste efterår arrangeret flere ældrefællesskaber for beboerne. To gange om ugen har der været arrangementer, som skal lokke de ældre ud af stuerne.

- Projektet er vigtigt, fordi der skal være mulighed for, at de ældre kan skabe nye fællesskaber. Der kan være alle mulige grunde til, at de ældre falder ud af fællesskaber og har behov for nye. Måske er de ikke på arbejdsmarkedet længere, eller ens ægtefælde er død, og så er det godt at have nogle rammer at mødes i, siger Janne Clausen Hansen, projektleder og bibliotekar.

Det er her Hanne Pedersen kommer ind i billedet. Hun er nemlig rigtig god til at banke på naboernes dør for at invitere dem med ud.

- Jeg gør ikke andet end at banke på og spørge, om vi skal drikke en kop kaffe, fortæller Hanne Pedersen.

Det er en lille ting, men den har stor betydning for, at Hans Ulrich Hansen og Karen Marie Olesen kommer ud af deres lejligheder.

 

På Biblioteket har de godt lagt mærke til Hanne Pedersens arbejde. Det er nemlig en rigtig god ting, at de ældre bliver inviteret ud af deres egne naboer.

- Sådan en som Hanne er rigtig, rigtig vigtig, fordi hun kan tage fat i dem, som har svært ved at komme ud af deres egen stue. Og dem har hun taget fat i taget og med her hen, siger Janne Clausen Hansen.