Hestehandler må betale dyrt for skade

En sydjysk hesteavler er dømt til at betale trekvart million kroner efter en hestehandel. Hesten var skadet og kunne ikke deltage i springstævner.

Det kommer til at koste en stutteriejer fra Varde over 800.000 kroner, at hun i 2005 solgte en Dansk Varmblods vallak til en rytter på Sjælland.

Vestre Landsret har netop afgjort sagen. Retten finder det bevist, at hesten, der var solgt som springhest, havde en alvorlig skade, der gjorde den uegnet til springning.

Dyr sag for sælger

En dyrlæge mente, at hesten var blevet trænet for tidligt og for hårdt forud for handlen, og at den nu ikke kan tåle belastningerne under et springstævne.

Hestens oprindelige ejer ville ikke acceptere, at handlen blev hævet, da hun ikke mente, at fejlen var til stede på handelstidspunktet, men det vurderer retten altså.

Så hun skal tage hesten tilbage, og betale køberen de 360.000 kroner, som hesten kostede i 2005, og knap 300.000 kroner til dækning af de omkostninger, der har været med at have hesten i de fem år siden handlen. Dertil kommer sagens omkostninger på 177.000 kroner.