Hjertecenter Varde kritiserer Sundhedsstyrelsen

HjerteCenter Varde: Sundhedsstyrelsens faglige vurdering er utidssvarende. Sådan er reaktionen på  Hjertecenter Varde efter, at Sundhedsstyrelsen har meddelt Region Syddanmark, at styrelsen sandsynligvis ikke vil godkende et samarbejde mellem Odense Universitetshospital og HjerteCenter Varde om hjertekirurgi og ballonudvidelser.

- Vi er naturligvis overraskede over Sundhedsstyrelsens udmelding. Vi er uenige i det faglige grundlag, der efter vores opfattelse er fagligt forkert og utidssvarende, siger overlæge og adm. direktør Ricardo Sanchez, HjerteCenter Varde.
 
- Hvis man stiller faglige krav, der betyder, at dem med de bedste resultater udelukkes, så må man overveje, om kravene er rigtige. Det har vi opfordret Sundhedsstyrelsen til, og det har Sundhedsstyrelsen afvist, siger overlæge og adm. direktør Ricardo Sanchez, HjerteCenter Varde. 

Fortsætter med forsikringspatienter og udlændinge

Han mener, at HjerteCenter Varde har de dygtigste og mest erfarne kardiologer og kirurger, og kan dokumentere den bedste kvalitet.

- Det ligner en molbohisorie, hvis de specialister ikke må arbejde til gavn for patienterne. Vores virksomhed er veldrevet, og vi vil fortsat arbejde for, at det bliver kvaliteten, der er afgørende for, hvor danske hjertepatienter kan benytte behandlingsgarantien, siger overlæge og adm. direktør Ricardo Sanchez, HjerteCenter Varde.

Med Sundhedsstyrelsens udmelding  er konsekvensen, at HjerteCenter Varde fra nytår alene kan tage imod forsikringspatienter og udlændinge til bypass-operationer og ballonbehandlinger.
 
For HjerteCenter Varde som virksomhed er Sundhedsstyrelsens udmelding naturligvis en udfordring. Men vi har mange  andre aktiviteter. Vores største aktivitet og væsentligste økonomiske grundlag er hjerteflimmerbehandling, hvor vi er Skandinaviens største. Det fortsætter uændret, understreger overlæge og adm. direktør Ricardo Sanchez, HjerteCenter Varde.