TV der bevæger dig

Hun samler viden om havet

Annika Fyhring fra Sig er en af de borgere, der indsamler og registrerer, hvad man kan finde på stranden: Det er projekt Opdag Havet

02:00

Frivillige er med på projekt Opdag Havet.

Projekt Opdag Havet er blevet Annika Fyhrings hjertebarn. Foto: Finn Grahndin TV SYD

1 af 2

Den 33-årige Annika Fyhring fra Sig ved Varde har været så begejstret for Opdag Havet, at hun fik et praktikantjob i Verdensnaturfonden, der står for projektet.

- Jeg ånder og lever for det, siger hun.

Projektet har inddraget knap 500 borgere, der har indsamlet - eller observeret - og  registreret dyr og planter på og i havet.

- Se det her er en sømus, siger Annika Fyhring, der gerne traver afsted langs vandkanten her på stranden på Skallingen for at finde især muslingeskaller.

Det er et 3-årigt projekt, der skal forsøge at kortlægge livet på stranden og i havet. Både med borgere og professionel hjælp.

-  I forhold til den nationale miljøovervågning, som er meget punktvis, så kan man i højere grad forbinde de punkter med borgernes hjælp, siger havbiolog i Verdensnaturfonden, Peter Skødt Knudsen fra Mejls ved Varde.

Borgerne behøver ikke andet end at downloade en app til mobiltelefonen, og dér registrere hvad de har set.  

Men nu er projektet slut. I hvertfald foreløbig. I dag onsdag vil Verdensnaturfonden rapportere til Aage V. Jensens Fonde, der har finansieret projektet.

- Nu håber vi meget, at Aage V. Jensens Fonde vil finansiere yderligere tre år, så vi kan få et endnu bedre og præcist billede af udviklingen, siger Peter Skødt Knudsen.

Annika Knudsen kommer til at savne projektet, men hun fortsætter sine gåture på stranden. Med en masse ny vuiden om, hvad man kan finde.

 

Mest sete på tvsyd.dk