TV der bevæger dig

I dag kan du komme med livredderne på job

Sommeren går på hæld, og snart er det kun vinterbaderne, som dypper tæerne i vandet. Som afslutning på badesæsonen kan alle interesserede i dag fredag komme med livredderne på job.

Fredag kan du møde livredderne på Vejers Strand og se hvordan de arbejder.

Fredag kan du på Vejers Strand se hvordan livredderne arbejder. Foto: TrygFondens Kystlivredning

1 af 2

Alle børn og voksne er inviteret til at være med, når TrygFondens LivredderPatrulje i dag besøger Vejers Strand

Der bliver noget at se på for både børn og voksne, når livredderne redder en person op fra bølgerne, og børn kan komme i praktik som livreddere og prøve udstyret.

Desuden kan forældre og børn sammen tage Livreddertesten, hvor man blandt andet skal deltage i en redningsaktion og kaste med redningskranse.

- Vores erfaring er, at det er en god måde at få børn og voksne til at tale om badesikkerhed, og derfor er det en fast del af vores indsats om sommeren for at forebygge ulykker ved vandet, fortæller René Højer, programchef for sikkerhed i TrygFonden i en pressemeddelelse.

LivredderPatruljen

LivredderPatruljen kommer rundt i hele landet og besøger omkring 50 strande, så der er god mulighed for at møde dem, hvis man holder ferie i Danmark.

Lørdag kan man møde livredderne på Lakolk Strand på Rømø.

Program for dagen: (tiderne er cirka-tider)

10.00: Livredderne byder velkommen og præsenterer deres udstyr.

10.10: Demonstration af en redningsaktion.

10.20: Lær stranden at kende – livredderne forklarer om strandens forhold.

10.30-11.30: Aktiviteter for børn og deres forældre.

Livreddertesten: Prøv kræfter med livreddertestens fysiske øvelser og spørgsmål. Der er livredderdiplom til alle deltagere.

I praktik som livredder: Prøv livreddernes udstyr. Afhængigt af de lokale forhold er der mulighed for at svømme, padle på et rescue board, deltage i en redningsaktion samt få hjælp til at blive en bedre svømmer i åbent vand.

Konkurrencer: Her dyster børnene mod hinanden – rødt hold mod gult hold.

12.00-12.30: Pause.

12.30-14.00: Programmet gentages, så børn og deres forældre igen kan opleve livredderne i aktion og få mulighed for at gennemføre Livreddertesten samt komme i praktik som livreddere.

14.00: Tak for i dag.