Ikke muligt at sende akuthjælp til psykisk syg mand

Politiet havde ikke mulighed for at sende bud efter et psykiatrisk akutteam i forbindelse med sagen om en 53-årig mand, der senere blev anholdt for drab og drabsforsøg.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at de har modtaget flere henvendelser fra medier om, hvorvidt politiet har forsømt at sikre lægelig hjælp til den psykisk syge 53-årige mand, der er sigtet for drab og drabsforsøg på Stjerne Camping i Vejers.

Henvendelserne har særligt været fokuseret på, om politiet ikke kunne have gjort brug af Region Syddanmarks psykiatriske tilbud og ressourcer.

Aftalens præcise ordlyd

Syd- og Sønderjyllands Politi kan til enhver tid kontakte psykiatrisk vagthavende på PSYK for råd og vejledning vedrørende personer, der skønnes at have psykotiske eller psykoselignende symptomer. Personer, der er psykotiske og velkendt på PSYK, kan, såfremt de er indstillede herpå, modtages efter aftale med den vagthavende.

Det kom i forbindelse med sagen frem, at ejeren af campingpladsen henvendte sig omkring den 53-årige dagen før de drabelige begivenheder, da han viste tegn på at være psykisk syg.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser i pressemeddelelsen, at politiet og Region Syddanmark rigtig nok har en aftale, når det kommer til det psykiatriske område.

Den aftale give dog ikke politiet mulighed for at sende bud efter et psykiatrisk akutteam, der kan tilse og behandle vedkommende. Det politiet har mulighed for er at få råd og vejledning til folk, der er alvorligt psykisk syge, og at de syge kan modtages af en læge, hvis de selv ønsker det.

Politiet understreger, at man ud fra de oplysninger, der blev givet under samtalen med ejeren af campingspladsen, ikke vurderede, at der var behov for rådgivning. Det skyldtes, at det ikke blev skønnet, at den 53-årige kunne tvangsindlægges, da han ikke blev vurderet at være til fare for sig selv eller andre.