Indbrudsplaget by fik gode råd til at skræmme tyve væk

Onsdag aften var 120 beboere fra Alslev samlet for at få politiets tips til, hvordan de kan forhindre indbrud.

Beboerne i den lille by Alslev ved Varde er trætte af indbrudstyve. De er så trætte af dem, så de har dannet et privat vagtværn, der skal skræmme indbrudstyvene væk. Onsdag aften blev de endnu klogere på, hvordan de kan få indbrudstyvene til at holde sig udenfor deres huse.  

Syd- og Sønderjyllands Politi lagde vejen forbi Alslev forsamlingshus for at give borgerne gode råd til, hvordan de kan gøre deres huse mindre attraktive for indbrudstyve.

quote

Jo mere vi kan gøre, jo bedre. Vi vil være den sorte plet på landkortet, som indbrudstyvene ikke gider besøge.

Torben Pallesen, medstifter af Alslev Vagtværn.

- Det har været en forrygende aften.  Vi håbede, at der ville komme 50, men der dukkede 120 op, siger Torben Pallesen, der er medstifter af Alslev Vagtværn, til TV SYD.

Alslev har været hårdt ramt af indbrud. På bare en uge var der indbrud i ni huse. Det fik dem til at beslutte sig for at cykle rundt to og to om natten og holde øje med, om noget ser usædvanligt ud.

Til mødet med politiet fandt beboerne ud af, at der er flere ting, de kan gøre.

- Politiet holdt et forrygende oplæg. Der var meget stille i salen bagefter, og jeg tror, en hel del tænkte over, hvad de kan gøre ved deres hus, siger Torben Pallesen.  

Torben Pallesen synes, at aftenens bedste råd var, at huset skal se ud, som det gør i dagligdagen, når man er på ferie. Det skal se beboet ud og f.eks. ikke gemmes bag en høj hæk. Han håber, det kan være med til at vende Alslevs indbrudsstatistik.

- Jo mere vi kan gøre, jo bedre. Vi vil være den sorte plet på landkortet, som indbrudstyvene ikke gider besøge, siger Torben Pallesen. 

Syd- og Sønderjyllands Politi skrev i løbet af aftenen nogle af de råd, borgerne i Alslev fik, på twitter. 

Læs flere tips fra dem her. 

.