Ingen fodbold i fem år: Nu stiller landsby med nyt hold

AC Gårde spillede i dag første kamp. Stadion i landsbyen har ellers ligget hen i fem år. Der var derfor en del arbejde, der skulle klares, inden banen var klar.

Måske har du hørt om Gårde - måske har du ikke.

- Vi plejer at sige, at der er 120 indbyggere på en god dag. Det er virkelig ikke mange mennesker, og så sker der ikke så meget, siger Jeppe Spicker, som selv bor i Gårde ved Ølgod.

At der ikke sker noget, har en række af de lokale nu lavet om på. Søndag spillede det nye hold AC Gårde nemlig den første kamp på Gårde Stadion i fem år. Boldbanerne har ellers fået lov at passe sig selv i årevis, men en gruppe af de lokale ville spille fodbold, og det ville de altså hjemme i Gårde.

Masser af havearbejde

- Der var en del havearbejde, der skulle klares, før vi kunne spille på banen. Græsset var langt, og træerne var groet ind over banen. Så det måtte vi tage os af først. Så skulle vi selvfølgelig også kridte baner, skaffe mål og ikke mindst få fat i nogle spillertrøjer, siger Jeppe Spicker, som både er spiller og selvudnævnt sportsdirektør på holdet.

AC Gårdes første turneringskamp nogensinde blev altså spillet søndag eftermiddag, og det kom der et enkelt point ud af. Kampen endte nemlig 3-3.

Se hele indslaget om holdet i højre side af artiklen.