Jobcenter i Varde forudser mangel på arbejdskraft

Byggebranchen og turistbranchen i Varde kommer til at mangle arbejdskraft, når det for alvor bliver sæson for byggeri og turisme om et par måneder. De forudser Jobcenteret i Varde.

Der bliver rift om de arbejdsløse i Varde. Jobcenteret i Varde har forberedt sig på, at de skal aktivt ud og lede efter ledige, hvis ikke virksomhederne skal stå uden arbejdsklare hænder.

Manglen på arbejdskraft kommer ikke bag på Varde Kommune. Der er nemlig afsat penge af i kommunens budget for 2014 til at jobcenteret kan sætte gang i en konkret formidlingsindsats mellem lokalevirksomheder og medarbejdere, der er behov for.

- Det er et nyt tiltag, der supplerer de muligheder, vi i øvrigt har. Ordningen blev sat i gang 1. februar, og her trækker vi på hele vores netværk af kontakter både inden- og udenfor kommunegrænsen, fortæller chefen for Jobcentret i Varde Kommune, Peter Petersen i en pressemeddelelse.

På landsplan er 5,4 procent af arbejdsstyrken fuldtidsledige ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik. I Varde ligger det tal på 3,8 procent. Sammen med Hedensted er det det laveste i vores del af landet. Aabenraa har den højeste ledighed på 6,2 procent.

Se tallene for din kommune i bunden af artiklen

Fuldtidsledige i procent af arbejdsstyrken%
Hele landet5,4
Region Syddanmark5,5
Landsdel Sydjylland5,2
Billund3,8
Esbjerg5,2
Fanø3,7
Fredericia5,9
Haderslev5,4
Kolding4,9
Sønderborg5,7
Tønder5,9
Varde3,8
Vejen4,5
Vejle5
Aabenraa6,2
Hedensted3,8
Horsens5,6