Klar med verdens første ravfestival

Verdens første ravfestival foregår i og omkring Vejers, Blåvand og Henne den 26. og 27. september, og forberedelserne er godt i gang.

Palle Bønnelykke er i gang ved slibemaskinerne. Her sidder han i øjeblikket fra morgen til aften for at blive klar med sine ravsmykker og ravfigurer, der skal fremvises til verdens første ravfestival om godt to uger.

- Rav er meget mere end bare en klump størknet harpiks, og det vil vi gerne vise verden med den her festival, lyder det fra Palle Bønnelykke fra Blåvand, der er en af mændene bag den nye festival, til TV SYD.

Palle Bønnelykke skal udstille sjældne og unikke rav-objekter til festivalen, der består af masser af udstillinger og workshops alt sammen med rav som omdrejningspunkt. Man man bl.a. tage på ravsafari, få sine gamle ravsmykker vurderet, se ravslibning på en gammel rok og spise snack pyntet med rav. Festivalen er den første af sin slags i verden, og der er høje forventninger til den:

- Vi håber, at både turister og borgere vil værdsætte initiativet, og at festivalen skaber en fornyet interesse for vores område, fortæller Kirstine Faber Lauritsen, der er eventkoordinator ved VisitWestDenmark (ProVarde).

Hos Palle Bønnelykke er det intet mindre end en drøm, der går i opfyldelse med den nye festival.

- Jeg har hele mit liv drømt om en ravfestival. Nu er jeg 73 år, og nu er det endelig lykkedes. Det glæder mit gamle ravsliber hjerte, og jeg håber, at det bliver en succes.

Se med kl. 15 på TV SYD+

TV SYD+ sender direkte fra Blåvand kl. 15 i dag. Her besøge programmet Naboer bl.a. ravsliber Palle Bønnelykke, gourmetbutikken Hr. Skov, der laver delikatesser af den vestjyske natur, og restauranten CHHAT, der bl.a. har IPads som menukort. Se med kl. 15 eller se genudsendelsen kl. 20.55 eller 22.25 på TV SYD+.