TV der bevæger dig

Kolde baner og ingen dommere

I disse dage skulle årets fodboldturneringer rundt om i landet begynde, men mange af kampene er blevet udskudt. Banerne er frosne og dækket af sne, og der er ingen dommere til at dømme.

02:33

Konflikten mellem fodbolddommerne og DBU spidser til, og intet tyder lige nu på, at parterne når til enighed, så der igen kan spilles kampe.

1 af 2

Dansk Boldspil Union - DBU - og Dansk Fodbolddommer-Union -DFU - er i konflikt og det betyder, at der ikke bliver dømt bredde-fodboldkampe.

For dommerne er det en frustrerende situation.

- Vi står jo ligesom klubberne, og føler os som gidsler. For det vi ønsker er at dømme fodbold, mener Jan Kirkensgaard, formand for Sydvestjysk Fodbolddommerklub.

- Vi vil gerne løse situationen for dommerne og klubberne. Men det, vi kan konstatere, er, at det vil DBU ikke. Det giver en situation, hvor alt er låst.

Ingen fremtid

Konflikten eskalerede i midten af marts. Her brød forhandlingerne mellem dommerne og Dansk Boldspil Union - DBU - sammen. Men dommerne vil gerne genoptage forhandlingerne.

- Vi ønsker ikke en konflikt. Vi ønsker at løse den, og vi ønsker, at børn og voksne kommer ud og spiller fodbold. Vi mener selv, at vi har strakt armen helt frem, og det gør jeg så nu igen. Lad os løse det her for fodboldens skyld, lyder opfordringen fra Jan Kirkensgaard til DBU.

Men hos DBU er løbet kørt.

- Der bliver intet samarbejde med Dansk Fodbolddommer-Union fra vores side. Det er definitivt. Vi ser ingen fremtid i det. Desværre, kommenterer Ole Ladefoged, Næsbjerg, der er næstformand i DBU Jylland.

100.000 kampe

Konflikten udspringer af, at SKAT forhøjede det beløb, som en dommer må modtage for at dømme en kamp fra 200 kroner til 250 kroner.

Fodbolddommerne har derfor ønsket, at satsen skal stige til 218 kroner i 2013 - men det vil DBU ikke gå med til.

Dansk Fodbolddommerunion og DBU har siden holdt tre møder uden at nå til enighed.

Der spilles årligt omkring 100.000 fodboldkampe herhjemme.