Kommune lukker bowlingcenter

Varde Kommune har med øjeblikkelig virkning lukket bowlingcentret i byen. Forpagteren gennem 10 år er sagt op, fordi han ikke har fulgt et påbud fra Arbejdstilsynet.

- Der er tale om sikkerheden for de ansatte, siger kultur- og fritidschef Kirstine Gottlieb, Varde Kommune, til TV SYD. En række andre kommuner har fået et lignende påbud efter en tragisk ulykke, hvor en ansat i et bowlingcenter kom i klemme i maskineriet, der rejser keglerne.

Kommunen betaler

Kommunen har i dag lukket bowlingcentret - og arbejdet med at sikre bowling-banerne bliver sat igang.

- Vi har acceptet, at det er kommunen, der skal betale for sikringen, siger Kirstine Gottlieb. Men det har været forpagterens ansvar at sikre, at bowlingbanerne har været lovlig. Og det har han ikke gjort. Derfor er forpagtningsaftalen opsagt med øjeblikkelig virkning.

Lukket ind til videre

 - Vi er kede af, at samarbejdet skal slutte på denne måde, men forpagteren har ikke efterkommet påbuddet fra Arbejdstilsynet, og der foreligger ikke  konkrete aftaler om at forholdene er planlagt udbedret. Over flere måneder i 2010 har vi løbende og adskillige gange været i kontakt med forpagteren.

Kirstine Gottlieb understreger, at brugere af bowlingbane ikke har været i fare. Kommunen vil nu få udbedret sikkerheden for de ansatte.

Kommunen vil forsøge at få en aftale om Varde IFV om at drive bowlingbane og cafe videre. Cafeen kan muligvis hurtigt åbnes igen, men bowlingbanerne åbner først, når sikkerheden er godkendt.