Kommune sender overvægtige på svampejagt

Varde Kommune går nu nye veje for at hjælpe overvægtige med at tabe sig, og de veje går ud i naturen.

Det kan være svært at tabe sig, når først kiloene har sat sig, det er vi mange, der ved. I Varde Kommune forsøger de at finde sjovere måder at komme i gang på end at svede i et motionscenter. Og de går ud i naturen.

Naturfrisk i Fællesskab hedder projektet, der varer 12 uger og er et samarbejde mellem kommunen, Sund By Netværket og Friluftsrådet. Camilla Petersen på 45 fra Tofterup er en af de otte på det igangværende forløb, der begyndte i september.

- Det er dejligt og rigtigt godt, at det er ude i naturen, så man får noget frisk luft, fortæller Camilla Petersen, der er i fleksjob efter en blodprop.

Motion og svampe

Man skal henvises af egen læge for at være med, og det hele foregår i naturen omkring Nysø og Sønderplantage med gåture, bål, madlavning, dans og undervisning.

- Vi har nogen fælles gåture, har øvelser med bold og leger lidt, og så har vi været på svampejagt og spist svampene bagefter. Til svampene har vi haft en naturvejleder med, fortæller Camilla.

Der er muligheder for at gå på svampetur
Der er muligheder for at gå på svampetur
Foto: Kathrine Biltoft Nielsen

Det er meningen, at deltagerne skal få lyst til selv at bevæge sig i naturen og opdage glæden ved at gøre ting i fællesskab, så de både kan tabe sig og blive gladere. Noget er det er i hvert fald lykkedes for Camilla.

Morgengåtur klokken fem

- Jeg er begyndt at gå tur med hunden om morgenen, inden jeg tager på arbejde. Jeg står op klokken fem og går to en halv kilometer og igen, når jeg kommer hjem fra arbejde.

Det med fællesskabet er ikke rigtigt nået ud over de kommunale rammer, men der er tid endnu, projektet slutter først i september.

- Jeg håber, at vi kan ringe til hinanden for at komme ud, vi bor jo i nærheden af hinanden, mener Camilla.

Camilla har foreløbig smidt 3-4 kilo og vil bestemt anbefale andre at tage imod tilbuddet, hvis de får det.

- Det  vil jeg absolut, man skal ikke bare afvise det. Og så får man undervisning undervejs, fortæller hun.