Kritikere frygter ny vindmølle-strategi

Både politikere og flere borgergrupper er bekymrede for Varde Kommunes nye strategi for vindmøller. Vindmøllerne bliver listet ind af bagdøren, lyder kritikken.

Selvom et flertal af politikerne i Varde Kommune fremover vil overlade det til de lokale om de vil have opstillet vindmøller eller ej, så er der bekymring for, at det samtidig giver de samme politikere mulighed for at opstille vindmøller mange flere steder end tidligere.

-Jeg tror helt bestemt, at det er en måde at liste vindmøllerne ind af bagdøren på. Det er jo kun de borgere der bor indenfor at 900 meter, der bliver spurgt. Dem der bor udenfor, bliver jo ikke spurgt, siger Johannes Sørensen, der er talsmand for en af borgergrupperne til TV SYD.

Også hos socialdemokratere er der bekymring for den nye strategi, der dog endnu ikke er endelig vedtaget.

-Mit udgangspunkt det er, at vi har vedtaget en vindmølleplan med otte områder hvor det er bedst at opstille vindmøller og den plan bør vi holde fast i. Med det nye forslag der ligger nu, bringer vi hele Varde Kommunes geografiske område i spil som et område, hvor man kan opstille vindmøller, siger Kjeld Anker Espersen der er 2. viceborgmester i Varde Byråd.

Preben Friis-Hauge, der er formand for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune afviser dog bekymringen for at vindmøller listes ind af bagdøren og siger, at der er mange forhold, der skal på plads, før nye vindmøller kan opstilles i nye områder.

 

Både Johanes Sørensen og Kjeld Anker Espersen er kritiske overfor den nye vindmøllestrategi.