Kun otte kommuner rykker rettidigt ud til brand

I Region Syddanmark er det kun i Varde og på Fanø brandbilerne forlader stationen rettidigt hver gang. Når alarmen går på en brandstation, skal køretøjerne have forladt stationen senest fem minutter efter.

Sådan er loven, men virkeligheden ser de fleste steder noget anderledes ud.

Faktisk har brandkøretøjerne kun i otte kommuner ud af 98 rettidigt forladt garagen i første halvår 2010, viser en netop foretaget opgørelse fra  Beredskabsstyrelsen. Værst ser det ud i Næstved, hvor man blot i 55 procent af alarmtilfældene har fået køretøjerne af sted indenfor de lovpligtige fem minutter.

I Region Syddanmark lever kun Varde og Fanø kommuner op til lovens minimumskrav om at få brandbilerne ud af garagen i tide, og borgmester Gylling Haahr, der også er formand for beredskabskommissionen, udtrykker stor tilfredshed med, at udrykningerne i hans kommune sker hurtigt ? hver gang.

- Det er da rigtig flot, og jeg er meget tilfreds med, at vi her hver eneste gang rykker meget hurtigt ud. Det er jo sådan, at hvis huset brænder, har borgerne krav på hurtig og kompetent hjælp. Det får de her, og det har stor betydning, siger en tilfreds borgmester i Varde, Gylling Haahr.