TV der bevæger dig

Livredderne er klar - nu mangler kun sommeren

Fra på mandag bliver livreddertårnene på Østerstrand i Fredericia, ved Vejers Strand, Henne Strand og Lakolk på Rømø bemandet. Nu mangler der kun sommeren...

Livreddere på rescue boards: Sidste år reddede de mindst 27 personer fra at drukne. (Foto: TrygFonden)

TrygFondens kystlivreddere er klar til badesæsonen på de sønderjyske strande. Og selv om sommeren ikke har været noget at prale af indtil nu, så forventer de at få travlt.

26.763 indsatser

- Sidste års sommer var vejrmæssigt en blandet fornøjelse, men det gav alligevel en del travlhed rundt omkring på strandene. Samlet set gennemførte livredderne 26.763 indsatser i hele landet, hvoraf de 27 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare, siger René Højer, som er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

De mange indsatser var primært almindelig førstehjælp, fx ved snitsår, dehydrering og bistik samt forebyggende indsatser, hvor livredderne gav gode råd til badegæsterne og informerede om vind- og vejrforhold på strandene.

Hver dag mellem 11 og 19

På mandag hejres flagene i toppen af livreddertårnene for første gang. Frem til 18. august vil der være livreddere til stede hver dag mellem kl. 11 og 19.

Mest sete på tvsyd.dk