Livredderne gør klar til hedebølge og stort rykind på strandene

Fra torsdag lover meteorologerne varmt og solrigt vejr, og det kan trække mange børn og voksne til de danske strande, hvor livredderne er klar til at tage imod.

Efter en kølig og våd juli måned kom det gode vejr endelig i weekenden, og det gav travlhed for livredderne på strandene.

I de kommende dage lover metrologerne endnu varmere vejr med masser af sol, og det kan trække mange både børn og voksne til de danske strande.

Livredderne opfordrer derfor til, at man vælger en strand med livreddere, og at man bader mellem de rød-gule livredderflag, som markerer livreddernes primære zone.

- Vi anbefaler, at man vælger en strand med livreddere og bader mellem de rød-gule livredderflag. Det er her, livredderne konstant har øjnene på vandet og hurtigt kan spotte, hvis en badegæst kommer i problemer. siger René Højer, programchef i TrygFonden.

En sejlivet og livsfarlig bademyte

Livredderne møder hver dag på strandene en række myter, som de gerne vil have aflivet. Særligt én myte kan være livsfarlig, understreger Lasse Serup Jensby, driftschef i TrygFonden Kystlivredning.

- På strandene møder vi ofte forældre, der fortæller deres børn, at de trygt kan gå i vandet til navlen. Men det kan være et livsfarligt råd, hvis forholdene ikke er til det. Små børn kan nemt blive væltet omkuld af bølger, hvis de står i vand til navlen. Det er heller ikke nok for forældrene at holde øje med børnene fra stranden. De skal gå med børnene i vandet. Det er både det sikreste og det hyggeligste, siger Lasse Serup Jensby. 

De 5 baderåd

  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig alene i vandet
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne

 

Livreddernes indsats uge 31