TV der bevæger dig

Luk toiletdøren op med en SMS

Som en moderne udgave af Sesam luk dig op kan 41 toiletter på Vestkysten fra i dag åbnes med et par klik på en mobiltelefon. Et nyt betalingssystem bruger SMS, hvis man ikke har en femmer...

00:40

Preben Olesen låser døren op til toilettet ved Henne Strand med sin mobiltelefon.

1 af 2

Det nye betalingssystem indføres 15 steder i Varde Kommune. I alt 41 toiletter kan fra i dag åbnes med en SMS.

Helt konkret drejer det sig om alle toiletter i Varde, Henne Strand, Børsmose, Blåvand, Vejers, Nymindegab samt på Borkvej i Nørre Nebel, ved brugsen i Oksbøl og ved p-pladsen ved Snurom.

Service-forbedring

Indtægterne fra de trængende turister kommer dem selv til gode. Pengene skal bruges til service-forbedringer, noterer kommunen

- Varde Kommune skal være Danmarks reneste og bedste turistkommune. Derfor vil pengene fra betalingstoiletterne blive brugt til at hæve standarden på de offentlige toiletter. Jeg håber vi nu kan få ekstra rengøring, vedligeholdelse og måske også anlæg af nye toiletter, siger udvalgsformand Preben Olsen.

Det vil koste fem kroner at gå på toiletter. Ved Henne Strand, Vejers og Blåvand vil man også kunne købe en toiletbillet i en automat. Den kan gælde for et besøg, tre besøg eller for 24 timer.

Information

På toiletterne opsættes en information om systemet - og en begrundelse for at tage betaling for toiletbesøg er at forbedre serviceniveauet.

- Vi ved, at turisternes ferieoplevelse er summen af mange små og store ting. Vi kan ikke gøre noget ved vejret, men vi vil sikre, at turisterne fortsat oplever Varde Kommune som et meget rent sted at besøge, slutter Preben Olesen.