Mads Sørensen er Venstres nye borgmesterkandidat i Varde

Efter mandagens valgaften står det nu klart, at Venstres stime af borgmesterposter i Varde Kommune i november skal forsvares af Mads Sørensen.

Stemmerne fra Venstres medlemmer i Varde er nu talt op, og det er dermed afgjort, at Venstres nye borgmesterkandidat i den sydvestjyske kommune er Mads Sørensen med 424 stemmer og dermed 63,3% af det samlede antal stemmer.

- Jeg har det godt. Jeg er bare stolt og glad. Det har været tre lange måneder med valgkamp, siger han på opstillingsmødet.

I alt stillede fem ud af de 13 Venstre-byrådsmedlemmer op til posten som afløser for Vardes nuværende borgmester Erik Buhl Nielsen (V): Tina Agergaard, Line Berner, Connie Høj, Mads Sørensen og Peter Foldager, der alle er nuværende medlemmer af byrådet i Varde.

Mads Sørensen er valgt som Venstres borgmesterkandidat i Varde.
Mads Sørensen er valgt som Venstres borgmesterkandidat i Varde.
Foto: Signe Dohn, TV SYD

Polemik op til valg

Det har været et særligt interessant valg af to årsager: Varde er historisk en Venstre-kommune, og så har der været tvivl om, hvorvidt nogle af kandidaterne har fået for meget hjælp op mod valget. 

Sidstnævnte tvivl opstod i weekenden, da det kom frem, at ejeren af Skamstrup Maskinstation har betalt et medlemskab til Venstre for de af hans medarbejdere, der har ville taget i mod det. Ejeren af maskinstationen støtter personligt Peter Foldager. 

Samtidig har en anonym virksomhedsejer i Mads Sørensens kreds givet et sponsorat, så nye medlemmer kan få 100 kroner i rabat på deres medlemskab.

Det er medlemmer, der stemte til valget i aften, og derfor har medlemsjagten skabt debat.

Både Mads Sørensen og Peter Foldager fortæller til TV SYD, at de ikke selv har været medvirkende til initiativet.

Vigtigt valg i Venstre-land

Som nævnt er Varde en Venstre-kommune. Sidste gang, der sad en socialdemokratisk borgmester, var fra 1964-1966. Derfor har Mads Sørensen en historisk force til kommunalvalget i november, hvor han skal op imod Søren Laulund fra Socialdemokratiet. 

- Jeg vil gøre alt for at Venstre får et rigtig godt valg til november, siger Mads Sørensen i sin tale efter valget.

Mads Sørensen er 42 år og har siddet i byrådet siden 2014. Han var aktiv minkavler indtil lukningen af erhvervet sidste år.

Mads Sørensen er valgt som Venstres borgmesterkandidat i Varde.
Mads Sørensen er valgt som Venstres borgmesterkandidat i Varde.
Foto: Signe Dohn, TV SYD