TV der bevæger dig

Maleren Otto Frello er død

Varde har mistet sin æresborger, maleren Otto Frello, der døde tirsdag. Han blev 90 år gammel.

Otto Frellos betydning for kulturlivet i Varde var uden sidestykke. Med sine finurlige værker fortalte han historier, der havde mindst lige så stor appel til børn som til voksne. På en gang var han fantasifuld, udefinerbar og grænsebrydende.

I sine malerier reflekterede Otto Frello over livets foranderlighed og udfordrede fantasiens potentiale. Ofte med fremmedartede legemer i genkendelige miljøer. Otto Frellos værker bar på endeløse historier, som man som beskuer selv kunne fantasere videre over.

I sommeren 2014 blev Otto Frello udnævnt til æresborger i Varde Kommune. I den forbindelse blev han hædret for sin store betydning for byen og oplandet og for sit enestående arbejde.

- I dag er vi kede af måtte sige farvel til vores æresborger, Otto Frello, siger borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl.

- Det er en dag, hvor vi eftertænksomt bøjer hovedet og med stor respekt tænker tilbage på Otto Frello. Vi mindes den inspiration, han bragte til både borgere og de mange museumsgæster, der har kunnet glæde sig over hans værker og udstillinger. Og vi mindes med et lille smil, hvordan han så fantasifuldt og underfundigt viste os sin fantastiske verden, siger borgmesteren.

Otto Frello blev født den 6. april 1924 i Outrup ved Varde. Efter sin skolegang stod han i lære som håndværksmaler i Billum, inden han rejste til København, hvor han modtog tegne- og maleundervisning på diverse kunstskoler.

En stor del af Otto Frellos værker er udstillet på Varde Museums permanente udstilling.

Otto Frello har modtaget The Eurocon 2004 Award. En plads i centrum af Varde er opkaldt efter Otto Frello og hedder Otto Frellos Plads.

Mest sete på tvsyd.dk