Masser af sort sommerarbejde

Hvert sommer afslører Skat sort arbejde på restaurationer, værtshuse og diskoteker i landets feriebyer.

Siden 2009 har Skat besøgt over 2000 spisesteder, værtshuse og diskoteker i feriebyer, på festivaler og på kræmmermarkeder. Og konklusionen er, at det sorte arbejde er udbredt.

Byerne, der hver sommer får mangedoblet indbyggertallet, har fra den ene dag til den anden behov for et stort hold af ansatte på beværtninger og spisesteder.

Langs den jyske vestkyst

Det viser Politikens gennemgang af samtlige pressemeddelelser om razziaer, som Skat har sendt ud i sommermånederne i perioden 2009 til i dag. Hver eneste gang afslørede Skat sort arbejde eller fandt indikationer på, at der foregik skattesnyd.
- Vi ser det i feriebyerne på Fyn. Og langs hele den jyske vestkyst og i havnebyerne tror jeg, billedet er det samme, siger Finn Fournaise, der er tovholder på Skats kontrolaktioner i Syddanmark.

Dårlige arbejdsforhold

- Mange arbejdsgivere fristes her til at tage sort arbejde ind. Ingen tvivl om det, tilføjer han.
Arbejdstilsynet tager ofte med på Skats kontrolaktioner og kender derfor til problemet, selv om de ikke beskæftiger sig med sort arbejde. Dårlige arbejdsforhold og sort arbejde går nemlig ofte hånd i hånd.

Hverken Skat eller Rockwool Fondens forskningsenhed, der forsker i sort arbejde, har dog konkrete tal, der viser omfanget og karakteren af det ulovlige arbejde i sommerlandet.