Stjerne-kok flytter fra Michelin-restaurant til sønderjysk perle
Henne Kirkeby Kro mister sin chefkok Paul Proffitt, der nu bliver selvstændig i Restaurant Binds lokaler i Sønderhav.
Den britiske stjernekok Paul Proffitt forlader nu den to-stjernede Michelinrestaurant Henne Kirkeby Kro for at begynde for sig selv.
Efter ni år på Vestkysten flytter han nu knive og gryder sydpå for at husere i sit eget køkken.
Fra lørdag den 15. marts næste år bliver han selvstændig i Restaurant Binds tidligere lokaler på Fjordvejen i Sønderhav ved Aabenraa.
- Siden jeg var 12 år, har jeg drømt om at få mit eget sted, så da muligheden for at overtage restauranten i Sønderhav opstod, slog jeg til. Jeg var forelsket i første øjeblik, jeg trådte ind i lokalerne med direkte blik til Flensborg Fjord. Det føltes helt rigtigt fra første sekund, siger han i en pressemeddelelse.
- Jeg har altid arbejdet i spidsen af fine dining, så den stil ønsker jeg også at fortsætte. Det er et udpræget klassisk køkken, men med inspiration fra både det indiske, jamaicanske og kinesiske køkken. Jeg ønsker at drive en restaurant, som er tilgængelig for de fleste, siger han videre.
Tidligere har den franske kok Christian Bind drevet restaurant i lokalerne på Fjordvejen i 15 år.
Masser af Michelin-erfaring
Den nye restaurant i Sønderhav får navnet Restaurant Pearl by Paul Proffitt.
Paul Proffitt har tidligere i karrieren arbejdet på Michelinrestauranterne Les Berangere i Frankrig, Purnell’s i England samt været køkkenchef på Swinfen Hall Hotel.
Han stammer fra Staffordshire i England og er dansk gift.