Midler fra Statens Kunstfond når ikke til Syd- og Sønderjylland

Lørdag åbnede Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen i Tistrup i Vestjylland. Her har man søgt om offentlig kunststøtte til udstillingen, men uden held.

I dag var der indvielse af den censurerede Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen i Tistrup ved Varde. Mange kunstinteresserede var mødt frem. 

quote

Hvis man tager de tre små regioner, så får vi cirka 18 procent af midlerne, og vi udgør altså næsten halvdelen af Danmarks befolkning

Bent Peter Larsen, bestyrelsesfmd., Janus Bygningen, Tistrup

Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup er en af Danmarks fem censurerede kunstudstillinger. Det betyder, at kun helt særlige væker når igennem nåleøjet - udvalgt af dommere med erfaring.

- Det er folk, der selv er aktive kunstnere, de har forstand på kunst, og de er valgt af kunstnerne. Det er faktisk folk, der ved, hvad de snakker om, fortæller Bent Peter Larsen, der er bestyrelsesformand i Janus Bygningen.

quote

vi selvfølgelig skuffede, fordi vi har fået afslag på at få 50.000 kroner i støtte, når vi har en udstilling, der fortjener det her

Bent Peter Larsen, bestyrelsesfmd., Janus Bygningen, Tistrup

I år blev der sendt over 1.200 værker ind til kunstudstillingen. Kun 114 værker klarede sig igennem udvælgelsen - en af dem der klarede udvælgelsen er kunstner Tine Kallehave. 

- Al min kunst handler om relationer mellem mennesker, at være noget for hinanden, at række hånden frem til andre og tage imod den hjælp, de giver en, fortæller Tine Kallehave.

Bent Peter Larsen er bestyrelsesformand i Janus Bygningen. Det er ham, der har søgt om økonomisk støtte til udstillingen fra Statens Kunstfond. Men - uden held, der var ingen offentlige midler til Tistrup. 

- De skal tilgodese en geografisk spredning af kunst og kultur i Danmark. Når man ser på tallene, så synes jeg ikke, man lever op til det formål. Så er vi selvfølgelig skuffede, fordi vi har fået afslag på at få 50.000 kroner i støtte, når vi har en udstilling, der fortjener det her, siger Bent Peter Larsen. 

Ifølge Bent Peter Larsen, så får områderne uden for København og Aarhus alt for få midler.

- Hvis man tager de tre små regioner, som bliver skævest ramt, så får vi cirka 18 procent af midlerne, og vi udgør altså næsten halvdelen af Danmarks befolkning, siger Bent Peter Larsen. 

 

De fem censurerde kunstudstillinger i Danmark