TV der bevæger dig

To millioner til kunst og kultur i vadehavsområdet

Kulturprojektet Wadden Sea Sculptures, der samler internationale kunstnere omkring vadehavets forunderlige kultur, natur og identitet, har netop fået bevilget to millioner kroner af udvalget for Regional Udvikling.

I 2014 samles kunstnere fra vadehavs-områder overalt i verden omkring et fælles kulturprojekt.

Projektet, der bærer titlen ?Wadden Sea Sculptures?, afvikles i forbindelse med Vadehavsfestival 2014 og vil gennem kunsten sætte fokus på blandt andet ånd og identitet.

- ?Kulturregion Vadehavet er utrolig glad for den flotte bevilling, der har stor betydning for den kommende festival og ikke mindst regionens sigte på international involvering og samarbejde, siger Lisbet Rosendahl, formand for Kulturregion Vadehavet.

?Wadden Sea Sculptures? vil over to uger lade kunstnere fra blandt andet Danmark, Frankrig, Canada og Italien i fællesskab og gensidig inspiration udtænke projektets form, der vil involvere flere kunstneriske udtryksformer så som musik, dans og skulpturer. Kunstnerne vil rejse rundt i vadehavsområdet for at hente inspiration og derefter forarbejde skulpturelle enheder i offentlige byrum fordelt i kulturregionens fire kommuner ? Esbjerg, Fanø, Tønder og Varde. Efter forarbejdningen samles og udstilles enhederne på et strandareal.

Mere kultur