Minister: Forpagter kan selv byde på grunden

Miljøministeren mener ikke, at forpagterpar fra Vejers Strandhotel skal have forkøbsret til grunden, hvor hotellet ligger.

Miljøminister Esben Lunde Larsen svarede onsdag på spørgsmål fra socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen i forbindelse med beslutningen om at sende salget af grunden, hvor Vejers Strandhotel ligger, i offentligt udbud.

quote

Man har jo ikke afskåret sig selv muligheden for at købe grunden. For når den bliver bragt i udbud, har den nuværende hotelejer jo mulighed for at byde på lige fod med andre.

 Esben Lunde Larsen, miljøminister, Venstre

-  Jeg forstår godt, at der kan være mennesker på den jyske vestkyst, der er kede af den situation, de er havnet i. Men det er jo sådan, at vi ikke leder et land på følelser, men på lovgivning og på fortolkning af lovgivning, svarede han i dag socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen i Folketinget.

Christian Rabjerg Madsen mener, at det er vægtig grund, at forpagterparret og deres familie har drevet hotel på stedet i 60 år. Derfor skal parret have forkøbsret til grunden.

Miljøministeren har tidligere bedt Naturstyrelsen vurdere sagen, og den mener, at den aktuelle forpagtning ikke udgør en sådan tilstrækkelig vægtig grund.

- Men dermed har man jo ikke afskåret sig selv muligheden for at købe. For når  grunden bliver bragt i udbud, har den nuværende hotelejer jo mulighed for at byde på lige fod med andre. 

Situationen kommer ifølge miljøministeren ikke som en overraskelse for forpagterparret.

- Det er i denne sag væsentligt at vedkende sig, at man har været bevidst om disse forhold, fra man overtog lejekontrakten, sagde Esben Lunde Larsen i Folketinget onsdag.